a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

Voor scholen

Goudhaantjes op jouw school

Hieronder vind je een aantal manieren waarop jij met jouw school of klasgenoten aandacht kan besteden aan vzw Goudhaantjes en onze Goudhaantjes kan helpen bouwen aan een fonkelende toekomst

  • Een gastpresentatie in de klas aanvragen
  • Een spreekbeurt houden
  • Een lessenpakket voor een inclusieve projectdag aanvragen
  • Oude gsm’s verzamelen
  • Oude inktpatronen of oud ict materiaal verzamelen
  • Een mini-ondernemingen voor het secundair opzetten
  • Maatschappelijke stages aanvragen
  • Een eigen actie door de school organiseren
a

Fonkelscholen – Goudhaantjes certificaat

Scholen die op wat voor manier dan ook iets doen voor vzw Goudhaantjes krijgen de enige echte status ‘Fonkelschool’. Ze krijgen hier een certificaat van en krijgen een speciaal stukje op deze website. Als jouw school een mooi bedrag bij elkaar heeft gekregen, kan vzw Goudhaantjes na afloop van de actie een symbolische cheque in ontvangst nemen. Natuurlijk ontvangt jouw school dan het enige echte “Goudhaantjesschool” certificaat! Dit mogen jullie met trots ophangen in de school.

Fonkelaars maken kans op een mooie prijs

Je mag ons altijd bellen of langskomen bij ons thuis bij vzw Goudhaantjes voor ’n praatje, button of poster. Als je ons je tekening of knutselwerkjes of een foto van je spreekbeurt of je rapport en je cijfer/beoordeling mailt naar hallo@goudhaantjes.be maak je nog kans op een mooie prijs.

Een paar spelregels:

  • Zet je naam, achternaam, adres, postcode, woonplaats en leeftijd er altijd bij. Als je gewonnen hebt, weten we anders niet waar je prijs naartoe moet.
  • Je reactie of tekening mag door ons gebruikt worden. Bijvoorbeeld op deze website. Je achternaam en adres zetten we er dan niet bij.

Hoe nog halen uit een Goudhaantjes@school dag?

Om het lespakket af te ronden kunnen de leerlingen een ‘Fonkelactie’ organiseren om het werk van Goudhaantjes te steunen.

Iedere school die het lespakket volgt en een ‘Fonkelactie’ start krijgt de status van ‘Fonkelschool’. De school ontvangt het Fonkelcertificaat, welke op school opgehangen kan worden. Uiteraard wordt de school als Fonkelschool benoemd op onze website.

Tijdens een scholenproject gaan de leerlingen samen met onze Goudhaantjes:
*op zoek naar hun eigen sterktes en talenten,
*groeien in verbondenheid en respectvol omgaan met mekaar en met anders zijn,
*zich engageren voor een sociale samenleving waar er plaats is voor iedereen

 

We brengen kinderen die ziek of beperkt zijn met gezonde kinderen samen rond een leerzame, entertainende activiteit. Zo motiveren en begeleiden we de kinderen om drempels voor de zieke en gehandicapte kinderen weg te werken. We laten alle betrokken partijen aan den lijve ondervinden welke (onontdekte) mogelijkheden en talenten ze hebben.

Daarnaast voorzien we actiefiches en stappenplannen voor inclusieve sportdagen, inclusieve sponsorlopen,…

We wijzen als platform de weg naar relevante partners zoals bvb uitleendiensten voor aangepast sportmateriaal,…

Wil jouw school in actie komen voor vzw Goudhaantjes? Er zijn verschillende manieren waarop je school onze vereniging kan steunen. Zo kunnen leerlingen een spreekbeurt over de vzw houden of samen met een leerkracht een projectweek in het teken van vzw Goudhaantjes organiseren. Ook kun je denken aan het houden van een sponsorloop, waarbij leerlingen zich kunnen laten sponsoren door bijvoorbeeld familie en vrienden. En waarom niet de vzw als goed doel te verbinden aan een schoolfeest of musical en geld in te zamelen met de verkoop van kaartjes. Een inzamelactie houden en lege flessen, lege inktpatronen of oude gsm’s inzamelen voor vzw Goudhaantjes,…

Je school kan een inclusieve sportdag organiseren samen met een paar Goudhaantjes, een Haantjes Hinkeldag organiseren, een High-Five sponsorloop,… Uiteraard willen wij jullie daar heel erg mee helpen.

Hoe kunnen wij jouw school helpen?

a

Het Goudhaantjes team helpt je school graag om je idee verder vorm te geven. Vraag een afspraak aan. Daarnaast beschikken wij ook over een aanbod promotiemateriaal waarmee we je activiteit kunnen ondersteunen. Vraag het hier aan.

contact »»

Share
Share