a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

Fonkelavontuur

Het fonkelavontuur

Wij nemen alle Goudhaantjes mee op avontuur – op Fonkelavontuur – om hen langdurig te verbinden, om te leren geven en nemen, om mekaar te vinden in waar ze goed in zijn, wat ze graag doen. Dit avontuur start steeds met een Fonkeldag (een ontspannen gezinsdag) gebouwd rond hun talenten en interesses. Daarna gaat de reis verder onder de vorm van Ambassadeurschap. Duurzaam connecteren staat centraal.

Benieuwd naar de verschillende stappen in het Fonkelavontuur dat onze Goudhaantjes aangaan? Dit zijn ze:

De voorbereiding - voor en achter de schermen

Stap 1 -

DE AANMELDING

STAP 2 -

DE KENNISMAKING

STAP 3 -

DE VOORBEREIDING

Samen fonkelen vanaf de Fonkeldag

STAP 4 -

DE FONKELDAG

Stap 5 -

HET NABEZOEK

Stap 6 -

FONKELGIDSEN als ‘way of living’

Hoe gaat dat in z'n werk

Stap 1 - De aanmelding

Goudhaantjes vzw werkt samen met ziekenhuizen (Universitair Ziekenhuis Antwerpen, …), scholen (De Tjalk, Ritmica, De Driemaster,…), revalidatiecentra (Pulderbos,…), patienten- en vrije tijdsverenigingen (Wapper,…),….

Maar aanmelden kan ook gewoon door de ouders via de website of een mailtje. In de toekomst breiden we de samenwerking met andere aanmeldingskanalen graag steeds verder uit.

We hebben weer een Goudhaantje gevonden!

Stap 2 - De kennismaking

Onze Fonkelgezant gaat het Goudhaantje thuis bezoeken om haar of hem en het gezin te leren kennen. Hij ontwerpt samen met het Goudhaantje én de ouders een heel bijzonder Fonkelpasje. In dat pasje staat alles waarvan de ogen van ons Goudhaantje gaat twinkelen:  wat doet hij graag, wat kan hij goed, zijn er talenten die aansluiten bij die van andere Goudhaantjes, kunnen we met deze andere Goudhaantjes misschien een dreamteam vormen,…

Stap 3 - De voorbereiding: het connecteren begint met het Fonkelteam

Met het fonkelpasje bij de hand gaat het fonkelteam aan de slag voor een heel bijzondere Fonkeldag. Alle activiteiten waarvan het Goudhaantje gaat stralen, krijgen een plaatsje in deze onvergetelijk dag. Hiervoor werken we samen met onze hele Goudhaantjes Community (ouders, familie, supporters, partners,…).

Stap 4 - De Fonkeldag

Met de Fonkeldag gaat het Fonkelavontuur van start. De hele dag genieten de Goudhaantjes en hun gezin van activiteiten waarvan ze oprecht blij worden, waarvan ze mekaar en zichzelf beter leren kennen. Dat maakt de eerste fonkels los. Na een gezamenlijk welkomstmoment gaan we aan de slag. Individuele talenten workshops en activiteiten per Goudhaantjesgezin worden ondersteund door Fonkelgidsen en een persoonlijk Fonkelteam.

Stap 5 - Het nabezoek

Een paar weken later staat het speciale Fonkelteam opnieuw aan de deur. Met het film- en fotomateriaal van hun eigen Fonkeldag èn de officiële vraag om toe te treden tot de orde van de Fonkelgidsen. Een groots moment!

Stap 6 - Fonkelgidsen als 'way of living'

Vanaf nu begint het fonkelen en verbinden pas echt! De Goudhaantjes worden Fonkelgidsen. Ze stappen uit hun comfortzone en nemen andere Goudhaantjes bij de hand.  Zij gaan ’connecteren’. Daardoor houdt het niet op na de Fonkeldag maar duurt de Fonkelreis véél langer dan een dag. Als Fonkelgids krijgen ze een Fonkelkoffertje met daarin tal van leuke gadgets en spulletjes om op school, aan vriendjes, families en dokters te vertellen over Goudhaantjes vzw. Ook zien ze mekaar allemaal terug tijdens de jaarlijkse Fonkelgidsendag.

Share
Share