a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

Fonkeldag

Wat is een Fonkeldag?

Het Fonkelavontuur van onze Goudhaantjes start met een Fonkeldag. Dat is een gezinsdag vol activiteiten, ontspanning en plezier in het teken van de talenten en hobby’s van het Goudhaantje en zijn gezin. Ja, de hele dag willen we fonkelende ogen zien.

De gezinsactiviteiten zorgen voor evenwicht binnen de gezinsbalans. Samen op zoek naar ieders mooiste kwaliteiten, samen beleven, samen ontspannen. Dat brengt naast mooie herinneringen ook veerkracht voor de momenten die weer uitdagend worden. We werken met professionele talentcoaches die hen tijdens de talentworkshops begeleiden.

Om het allemaal heel tastbaar te maken krijgt elk Goudhaantje zijn/haar eigen Fonkelboekje. Dit is hun persoonlijke talentenboekje waar ze de hele dag in werken en dat ze mee naar huis krijgen om ook thuis verder mee aan de slag te gaan. Het helpt hen focussen op sterktes, talenten en complimenten. Onze Goudhaantjes brengen dit boekje ook mee naar volgende Fonkelevenementen.

Zo groeit het met hen mee op hun fonkeltraject en kunnen ze er ook op terugvallen wanneer het weer even moeilijk wordt.

Maar ook de talenten van de andere gezinsleden worden onderzocht en in de schijnwerpers gezet. Ieder krijgt zijn of haar eigen talentenpluimpje dat samen met de complimentenkaartjes in hun eigen familieschatkist terecht komt. Daarin zitten ook blanco talentenpluimpjes en complimentenkaartjes om ook thuis verder aan te vullen. Dat mag heel creatief, bijvoorbeeld door een foto te nemen van een fijne boodschap op het rapport, een kaartje van een vriendje,…

 

Wie zijn de eregasten?

De Goudhaantjes en hun gezin. Onze fonkelteams zorgen voor een verrassingsprogramma met leuke en leerzame acitiviteiten en workshops, volledig op maat van de talenten en interesses van het Goudhaantje en zijn gezin. Op de dag zelf hoeft het gezin aan (bijna) niets te denken. Onze vrijwilligers regelen alles. Het gezin mag gewoon gezin zijn en genieten van mekaar.

 

Zijn er nog andere gasten?

Zeker weten. Voor een fonkeldag nodigen we ook andere Goudhaantjes-gezinnen uit die van dezelfde activiteiten blij worden. Tijdens gemeenschappelijke momenten – bij de aanvang en het slot van de dag – kan er lekker bijgepraat worden met de andere Goudhaantjes-gezinnen, ervaringen worden gedeeld. Een moment van herkenning voor veel gezinnen.

 

Talentenmaatjes

Op het einde van de Fonkeldag, tijdens de afsluitsessie zitten alle Goudhaantjes samen in een kring met daarrond de ouders en de rest van het gezin. Elk Goudhaantje stelt zichzelf voor en benoemt haar/zijn talentjes. Een sprankelmomentje waarin ze oog krijgen voor hun talentenmaatjes. De eerste fonkels worden gedeeld.

 

Getuigenis van een Fonkeldag

Een productie tot stand gebracht in samenwerking met 

Fonkeldagen zijn gezinsdagen waarop we samen met het hele Goudhaantjesgezin – ook ouders, broers, zussen – werken rond talentontdekking, zelfontplooiing, creatief actief zijn en verbinding zoeken met andere Goudhaantjesgezinnen.

Share
Share