a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

Fonkeldag

Fonkeldagen

Wij nemen alle Goudhaantjes mee op Fonkeldagen om hen langdurig te verbinden, om te leren geven en nemen, om mekaar te vinden in waar ze goed in zijn, wat ze graag doen. Fonkeldagen zijn gezinsdagen vol activiteiten, onstpanning en plezier in het teken van de talenten en interesses van het Goudhaantje en zijn gezin.

Goudhaantjes als eregasten

De eregasten zijn onze Goudhaantjes en hun gezin. Wij zorgen voor een verrassingsprogramma met leuke en leerzame acitiviteiten en workshops, volledig op maat van het gezin. Op deze dag hoeven zij zelf nergens aan te denken. Onze vrijwilligers regelen alles. Het gezin mag gewoon gezin zijn en genieten van mekaar.

Professionele talentcoaches

We werken met professionele talentcoaches die hen tijdens de talentworkshops begeleiden. Maar ook de talenten van de andere gezinsleden worden onderzocht en in de schijnwerpers gezet.

Met het hele gezin

De gezinsactiviteiten zorgen voor evenwicht binnen de gezinsbalans. Samen op zoek naar ieders mooiste kwaliteiten, samen beleven, samen ontspannen. Dat brengt naast mooie herinneringen ook veerkracht voor de momenten die weer uitdagend worden.

Persoonlijk fonkelboekje

Om het allemaal heel tastbaar te maken krijgt elk Goudhaantje zijn/haar eigen Fonkelboekje. Dit is hun persoonlijke talentenboekje waar ze de hele dag in werken en dat ze mee naar huis krijgen om ook thuis verder mee aan de slag te gaan. Het helpt hen focussen op sterktes, talenten en complimenten en groeit met hen mee. Ze kunnen erop terugvallen tijdens moeilijke momenten.

Talentenmaatjes

Op het einde van de Fonkeldag, tijdens de afsluitsessie zitten alle Goudhaantjes samen in een kring met daarrond de ouders en de rest van het gezin. Elk Goudhaantje stelt zichzelf voor en benoemt haar/zijn talentjes. Een sprankelmomentje waarin ze oog krijgen voor hun talentenmaatjes.

Een moment van herkenning

Voor een fonkeldag nodigen we meerdere Goudhaantjes-gezinnen uit die van dezelfde activiteiten blij worden. Tijdens gemeenschappelijke momenten kan er lekker bijgepraat worden en kunnen ervaringen gedeeld worden. Een moment van herkenning voor veel gezinnen.

Kalender

We organiseren een 6-tal Fonkeldagen per jaar. Hou zeker de kalender in de gaten en vergeet je niet aan te melden.

Het stappenplan van een Fonkeldag

Stap 1 -

DE AANMELDING

STAP 2 -

DE KENNISMAKING

STAP 3 -

DE FONKELDAG

STAP 4 -

HET TALENTENRAPPORT

Stap 5 -

AMBASSADEURSCHAP ALS 'WAY OF LIVING’

Hoe gaat dat in z'n werk

Stap 1 - De aanmelding

Goudhaantjes vzw werkt samen met ziekenhuizen (Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Paola ziekenhuis …), scholen (De Tjalk, Ritmica, De Driemaster,…), revalidatiecentra (Pulderbos,…), patienten- en vrije tijdsverenigingen (Wapper,…),….

Maar aanmelden kan ook gewoon door de ouders via de website of een mailtje. In de toekomst breiden we de samenwerking met andere aanmeldingskanalen graag steeds verder uit.

We hebben weer een Goudhaantje gevonden!

Stap 2 - De kennismaking

Tijdens een kennismakingsgesprek leren we het Goudhaantje en het gezin beter kennen. Wat doen ze graag samen, wat kunnen ze goed, zijn er talenten die aansluiten bij die van andere Goudhaantjes, kunnen we met deze andere Goudhaantjes misschien een dreamteam vormen,…

Stap 3 - De Fonkeldag

Tijdens de Fonkeldag genieten de Goudhaantjes en hun gezin van activiteiten waarvan ze oprecht blij worden, waarvan ze mekaar en zichzelf beter leren kennen. Dat maakt de eerste fonkels los. Na een gezamenlijk welkomstmoment gaan we aan de slag. Individuele talenten workshops en activiteiten per Goudhaantjesgezin worden ondersteund door Goudhaantjes ambassadeurs en een persoonlijk fonkelteam. Elk Goudhaantje krijgt zijn persoonlijke Fonkelboekje.

Stap 4 - Het talentenrapport

Een paar weken later overhandigen we een persoonlijke talentenrapport. En het film- en fotomateriaal van hun Fonkeldag èn de officiële vraag om toe te treden tot de orde van de ambassadeurs. Een groots moment!

Stap 5 - Ambassadeurschap als nieuwe gewoonte

Ambassadeurs worden uitgenodigd om tijdens terugkommomenten (nieuwe Fonkeldagen) hun talenten in te zetten ter inspiratie van nieuwe Goudhaantjes. Vanaf nu begint het fonkelen en verbinden pas echt! Ze mogen als gastheer/gastvrouw taken opnemen die aansluiten met hun talenten. Ze kiezen zelf welke taken dat zijn uit onze vacature database. Ambassadeurs leren dat ze veel te geven hebben. Vriendjes maken en elkaar vinden in waar ze goed in zijn wordt een nieuwe blije gewoontje. Ook zien ze mekaar allemaal terug tijdens de jaarlijkse Ambassadeurdag.

Share
Share